Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı

BAŞKAN’IN MESAJI

Saygıdeğer Vakıf Üyeleri ve Müdavimleri,

Öncelikle yeniden tadil ve tefriş ettiğimiz, tekrar hayata geçirdiğimiz vakfımız hepimize hayırlı olsun.

Şunu bilmeliyiz ki; biz, kapısı kapalı bir binayı açmak derdinde değiliz. Gönülleri – kalpleri açmak için, sevgi ve muhabbetle buluşturmak için elimizi taşın altında tutmaya çalışıyoruz. Ve yine bilmeliyiz ki;  bu çabalarımız ancak ve ancak karşılıklı olduğunda sonuç verir, anlam ifade eder. Eskilerin dediği gibi “Gönül ne çay ister, ne kahve, gönül muhabbet ister gerisi bahane”

Dolayısı ile bu mekan hepimizin, Ordumuza bağlı 20 ilçe insanının limanı olmalı. Elbette ki mekanımız sizlerin sahip çıkması ile, Ordu’nun ve Ordulu’nun kültüründe var olan, çayı-kahvesi, Ordu tostu, ara-sıra bulundurduğumuz Ünye ve Fatsa simitleri eşliğinde heyecanlı geçen Okey ve Aznif partilerine,sanatın, sporun ve siyasetin tatlı atışmalarına sahne olacaktır.

Çarşamba günleri hanımların, Perşembe günü İhtiyar Delikanlıların, Pazar günü Türk Sanat Müziği sevdalılarının,  hafta sonları Orduspor’un maçlarını birlikte izleyerek kendilerinden bir parça bulacakları güzel ve unutulmaz anların yaşanması, bizlerin çabası kadar sizlerin ilgi ve alakası ile mümkün olacaktır.

Ankarada 50 bin civarında olduğu resmen bilinen Ordululardan birkaç tanesiyiz. Hemşerilerimiz kimdir? Nerededir? Ne yaparlar? Birbirimizden ne kadar haberdar olabiliyoruz? Bu mekanda  sizlerin ilgisine mazhar olduğu ölçüde  gurbetde bir nebze sılayı yaşamaya, yaşatmaya  çalışıyoruz.

O vakit biraz daha birbirimizi daha iyi tanımak, hatırlamak, kavuşmak, sevip-saymak gerekir diyorsak kendimize ve mekanımıza sahip çıkalım.

Sevgi ve Saygılarımızla.

Kutsi Yerebasmaz